Hobby gyúrósból versenyző, majd versenyzőből műsorvezető

Út a versenyszerű testépítésig:

Az 1999 év végi kezdést szerencsére 2000-ben is folytattam, és az akkori lehetőségeimhez képest igyekeztem kihozni a dologból a maximumot. A létező összes szaklapot megvettem, és internet hiányában igyekeztem azokból összeszedni a megfelelő információkat ahhoz, hogy álmaim fizikumát elérjem. Az már akkor is világos volt, hogy nem lehet csak úgy gyúrni a nagyvilágba, ide komoly tudásra van ahhoz szükség, hogy értelme is legyen mindannak amit csinálok. Az edzésnek is meg a táplálkozásnak is tervszerűnek és tudatosnak kell lennie ahhoz, hogy idővel eredményeket tudjak felmutatni. Persze az akkori tudásom még igen hiányos volt, de legalább megvolt a lelkesedés, meg a következetesség, és idővel az ismereteimet is sikerült annyira kibővítenem, hogy a fejlődés folyamatos legyen. Mindez elég jól ment, és hónapról-hónapra, évről-évre fejlődtem, sikerült elérnem az általam kiűzött kisebb célokat, mind súlyban, mind erőszintben. 1 év alatt elértem a 85 kg-t, aztán a 90-et, és szinte észre sem vettem, és már alulról súroltam a 100 kg-s lélektani határt. Persze ez még bőven a jó kis húsos, fedett fazon volt, de minden esetre az a gyerekkori álmom, hogy ne legyek soványnak tűnő, vékony srác teljesült. Időközben sikerült kicsit hosszában is nőnöm, de ennek ellenére is a 187 cm-es magasságomhoz tartozó 100 kg-s testsúllyal már megvolt az áhított kiállás, a komolyabb erőszint stb… De hát az ember attól is ember, hogy soha nem elégszik meg azzal ami van, mindig van hova fejlődni. Ezzel én is így voltam. Nézegettem az akkori gyúrós magazinok hasábjait, és arra gondoltam, hogy már én is vagyok akkora, hogy színpadra álljak a srácok mellé. Persze a helyi kis terembe ahova jártam, többen is egyet értettek ezzel, így volt egy próbálkozásom 2001-ben a Superbody-n. Ezt nem számolom nagyon a versenyeim közé, ugyanis halvány fogalmam sem volt a versenyzésről, egy ismerősöm sem volt, aki már indult versenyen, így csak arra hagyatkozhattam, amit az újságokból láttam. De lássuk be magazinokból nem lehet megtanulni diétázni, pózolni és úgy általában versenyre felkészülni. De persze nem adtam fel, így 2 év folyamatos edzés után, jóval több rutinnal, és olyan ismerősökkel, barátokkal a hátam mögött, akik már rutinos versenyzőknek, vagy felkészítőknek, edzőknek számítottak a magyar testépítők körében, újra belevágtam, és sikerült az áttörés: Junior Magyar Bajnoki 3. helyezést értem el 2003 őszén. Persze én is mint sokan rajtam kívül, csak egy versenyen szerettem volna kipróbálni magam, de már akkor mondták a tapasztaltabb társaim, hogy ez nem így megy. Ha valaki elér egy kis sikert ebben a sportban, akkor odáig már nagy utat kellett, hogy megtegyen, és a legtöbben nem maradnak meg az egy versenyes próbálkozásnál.

2003 Junior Magyar Bajnokság

Innentől fogva folyamatosan készültem, mindössze 3 évet hagytam ki idáig: 2008, 2010, 2013, 2016. Két év versenyzés után 2004 év végén megismerkedtem kicsiny hazánk akkoriban talán legismertebb és legeredményesebb hazai testépítőjével Lantos Johhny-val, aki 2007-ig segítette a munkámat, és tulajdonképpen az ő keze alatt váltam igazi testépítő versenyzővé, az ő felkészítése alatt lettem először SUPERBODY bajnok is.

SUPERBODY 2005

 

Az első SUPERBODY bajnoki címem

Aztán időközben szoros barátság alakult ki köztem és Tóth Dani (most már IFBB PRO versenyző) között, akit azóta is a legjobb barátomnak tartok, és 2 évig üzleti partnerként is dolgoztunk együtt, de rajta kívül is nagyon sok eredményes testépítőt ismertem meg, akik közül jó néhánnyal baráti kapcsolatot ápolok azóta is, mert nagyszerű emberek. Így a szakmai információk csereberéje adott volt a társaságomon belül, ami végig kíséri a mai napig a testépítő létemet. Az eredményeimmel nem fárasztanálak titeket, bárki utánanézhet az interneten. A lényeg, hogy magyar viszonylatban sikerült pár jó helyezést elérnem, és a TEAM SCITEC tagságom, illetve a rendszeres BBTV, BBRádió, plusz egyéb médiás szerepléseim miatt sokan megismerték a nevemet a hazai testépítő társadalomban.

NAC UNIVERSE 2012

 

Ráadásul az utóbbi években a SCITEC egyre több olyan feladattal bízott meg, amihez inkább a kommunikációs képességeimre volt szükség, a megfelelő, vagy inkább színpadképes fizikum mellett. A különböző rendezvényeinken ha nyilatkozni kellett egy médiumnak (Rádió TV), akkor Vörös Zoli mellett, engem küldtek interjúra, mert valahogy engem sohasem feszélyezett a kamera látványa, nem zavarodtam bele a mondandómba, így ha nem is vagyok kiemelkedő ilyen szinten, amit tudok, azt viszonylag stabilan képes vagyok hozni, bármilyen helyzetben. Aztán a Muscle Beach rendezvényein egyre többször ragadtam mikrofont, és a sok hülyéskedés, meg a sporttársak felpiszkálása mellett rendszeresebb lett a speakerkedés, 1-1 edzés hangosított bemutatása, kommentálása a közönség felé. 2017-ben aztán konkrétan Műsorvezetőként tevékenykedtem a Balaton Sound SCITEC OPEN versenyein, illetve végig a 4 napos rendezvény során.

A 2017-es SCITEC MUSCLE BEACH-en, mint hivatalos műsor-vezető

Ugyanebben az évben a SCITEC MUSCLE BEACH hivatalos műsor-vezetője lettem Vörös Zoli mellett, ami számomra hatalmas megtiszteltetés volt, főleg abban tekintetben, hogy Zoli, mind fizikumban, mind kommunikációs képességeiben egyfajta példaképemként funkcionált, és az, hogy mellette, egyenrangú műsorvezető társként működhettem ezen a rendezvényen, hatalmas eredmény volt számomra. Időközben a rendszeres BBTV és BBTV Flash szereplések mellett Kovács „Bunny” Zsolt felkért, hogy vegyek részt a BBRádiókban is, így ott is lehetőségem volt kicsit gyakorolni a rögtönzött szóbeli kommunikációt. Aztán együtt csináltuk végig a 2017-es Mr Olympia élő közvetítését is, mint műsorvezetők, illetve szak-kommentátorok. Ebben az évben ismertem meg Faragó Melindát a Fittmánia producerét, szerkesztőjét, és egyik műsorvezetőjét, akinek szintén szerepeltem párszor a műsorában, és a 2017-es SUPERBODY-t már 3-an csináltuk meg, mint hivatalos műsorvezetők: Zoli, Melinda és Én. Így szépen lassan a testépítő versenyzőből egyfajta félig hivatalos műsorvezetője is lettem a SCITEC-nek, ami számomra azért még új terület, de a bodybuildinges tapasztalataimat felhasználva igyekszem ennek a kihívásnak is megfelelni, még több információt begyűjteni erről az életmódról, és képezni magam a magabiztosabb és színpadképesebb kommunikációban is.

A SUPERBODY 2017 3 műsor-vezetője
Menü bezárása