Odafigyelek a kajára… A 80%-os diéták hátulütői!

Érdemes lenne definiálni pár tudatos táplálkozással kapcsolatos kijelentést!

Például mit jelent az, hogy “…nem értem miért nem fejlődök, pedig PRÓBÁLOK ODAFIGYELNI A KAJÁRA”

Ezt hogy kell elképzelni? Próbálok rá odafigyelni, aztán ha félre siklik a figyelmem, akkor így jártam? A lényeg, hogy próbálkoztam? Ha célod van, ne próbálkozz, csináld!
Tervezz, hajts végre, csekkold az eredményt, ha kell módosíts! Menj tutira, a próbálkozást hagyd meg a lúzereknek!

A másik kedvencem: “Nem fogytam egy kg-t sem, pedig a DIÉTÁM 80 %-os!”

Na ebbe a 20 %-ba aztán sok minden belefér. Akár még 80 % is! 😂🤣 Hogy mit értek ezalatt? Hát azt, hogy az ilyen becsült százalékok sokszor jóval durvább mértékű kihágást jelentenek, mint azt gondolnánk! Egy 100 %-os diéta konkrét adagokat jelent, x napi étkezésre lebontva. Ha ezt csak 80 %-ban tartom be, akkor mondjuk 5 étkezésből egy nem stimmel? Vagy a megengedett napi CH mennyiség 20%-al több vagy kevesebb? Fenét! Ez sokszor azt jelenti, hogy az illetőnek fingja sincs a napi makro-tápanyag mennyiségekről, de még sokszor azt sem tudja, hányszor evett aznap. Mondjuk eszik valamennyi csirkét, meg egy kis rizst, zöldséget, a konkrét, lemért mennyiségekkel nincs tisztában, de light colat iszik a hamburgerhez, és fitness pizzát kér a pláza éttermében, ami annyit tesz, hogy 20%-al csökkentett CH-s tésztából sütik, meg van rajta 2 rózsa brokkoli a rásült sajtréteg felett!

Meg kell érteni, hogy a fenti hozzáállással max egy kicsit egészségesebbek leszünk, esetleg hosszútávon javulhat a vérképünk, de ettől még markáns testösszetétel változást ne várjunk! Első lépésnek megteszi, és sok embernek elég is lenne, de ha egy új testben szeretnénk feszíteni, akkor oda tanulás, információ gyűjtés, komoly tervezés, precíz végrehajtás, fegyelmezett kontroll, és kellő mértékű után-állítás szükséges!

Nincs az a csoda táplálék-kiegészítő, vagy varázsbogyó, hiper-szuper sztáredző, ami/aki helyettesíteni tudja ezeket az alap dolgokat! A szép fizikum mindenképpen egy kis lemondással és sok-sok munkával jár, de annyian megcsinálták már előtted, neked is sikerülni fog! Ott van a neten a kész infó, szinte minden sarkon van egy táplálék-kiegészítő üzlet, képzett tanácsadókkal, kerületenként, városonként van már edzőterem is, ahol hemzsegnek a lelkes edzők, már nem egy vállalkozás lefőzi helyetted a kajádat, szóval még egyszerűbb dolgod is van, mint pár éve!

Még van 3-4 hónapod a nyári szezonig, kapd össze magad, és vágj bele, ha foglalkoztat a külsőd, vagy engedd el a dolgot, nem kötelező jól kinézni! Ha nincs időd, vagy lusta vagy a témában tanulni, de azért vágysz egy jó külsőre, akkor bízd rá magad profikra, de ne próbálkozz, és főleg ne 80%-osan! 🙂

kép forrás: Lévai József

Hozzászólások
Menü bezárása