Nem érdekel mások véleménye! Vagy mégis?

Elég nagy divat mostanában fennen hirdetni, hogy minket nem érdekel mások véleménye, tojunk rá, ki mit gondol rólunk, tesszük amit tennünk kell, csináljuk amiben hiszünk!

Erre rásegít az internet sugallata is, miszerint, légy egyedi, tűnj ki mások közül, teremts stílust, hozz létre saját divatot!

Ehhez képest mit csinálunk? Remegve vadásszuk a pozitív visszajelzéseket, követőket toborzunk, likeokat gyűjtünk! Olyanok is akik ebből még csak pénzt sem keresnek, mint ha ezek a feedbackek már önmagában is fizetőeszközt jelentének, vagy legalábbis valamiféle társadalmi státuszként szolgálnának!

Ennek érdekében nem stílust teremtünk, hanem megyünk a többiek után, mi is követünk másokat! Sőt ezeket még számon is tartjuk, ha pl. valaki az életben gratulál valamihez, de elfelejti likoleolni az eseménnyel kapcsolatos képünket, azt megjegyezzük!  Ahelyett, hogy a helyén kezelnénk ezt a dolgot, sokat kattogunk rajta! Mit posztoljunk, melyik képet osszuk meg, hogyan szerkesztgessük, hogy a legjobban mutassunk rajta, honnan csekkoljunk be, melyik étteremből, szórakozóhelyről, edzőteremből…? Görcsösen ragaszkodunk ahhoz a mesterkélt képhez, amit mutatunk magunkból, így igenis adunk mások állásfoglalására, el tudja rontani a kedvünket ha az internet népe rossz véleménnyel van valami velünk kapcsolatos dologról! Pedig azt sem tudjuk kik ezek az emberek, honnan jöttek, mit tettek le az asztalra… A felszínen persze megjátsszuk magunkat, hogy mi nem foglalkozunk ilyenekkel, de aki olvas a sorok között, az észreveszi, hogy ez az egész mennyire megváltoztat, mennyire formál minket! Nem mindnyájunkat ugyanolyan mértékben, de hatással van ránk, pedig nem szabadna. Egy ostoba játéknak kellene felfogni, mert igazából annak is indult, és szinte észre sem vettük, hogy mennyire a fejünkre nőtt ez az egész, és mennyire meghatározza a mindennapjainkat!

 

Hozzászólások
Menü bezárása