Fitneszes csajok edzései a youtubeon

A TV kijelzők fontos kellékei az edzőtermeknek. Minél több van belőlük, annál jobb!

Manapság már nem nagyon lehet elképzelni úgy konditermet, hogy a falon 2-5 méterenként ne feszülne egy hatalmas LED/LCD képernyő, amin folyton-folyvást futnak a motivációs videók! Nincs is ezzel baj, haladni kell a korral, természetes, hogy a súlyzós edzés, alakformálás népszérűsödésével a pince-helységekből, a termek felköltöztek a felszínre. A dohos, félhomályos, izzadságszagú, de barátságos közeg átváltozott, high-tech, csillivilli, kicsit talán ridegebb környezetté. Nyilvánvaló, hogy a falakat sem boríthatják már a régmúlt megsárgult poszterei, amiket azelőtt évtizedekig ámulattal bámultunk, és azokból nyertünk motivációt. Ma már méteres képernyők díszítik a falakat, meg lógnak le a fejünk fölé, az eszközök, berendezések, tárcsák is formásodtak, kaptak szép gumiborítást, krómfényezést, illetve már nem nagyon vannak egyszerű, rozsdás, de jól működő gépek, eltűntek a szögletes zártszelvények, a helyükre gömbölyű, lekerekített, többnyire ezüstösen, vagy néhol arany színben pompázó edzőmasinák kerültek, bonyolult megoldásokkal, 20 felé mozgó alkatrészekkel. Egyébként én nem vagyok ezek ellen, utóbbiakat is nagyon szeretem, bár vannak küllemre csinos, de valójában szinte használhatatlan edzőgépek, de a többségük jól működik, könnyű használni őket, emiatt hülyebiztosnak is lehetne nevezni ezeket. A régebbi stílussal sem volt semmi baj, kicsit jobban oda kellett figyelni, hova ülsz, hogy mozogsz, mit csinálsz, de ezt könnyen meg lehetett tanulni, a múltban sem volt ezzel gond, azokon a gépeken is jókat lehetett edzeni, ahogy a mai gépek is faszán működnek, jól le lehet vele terhelni az izomrostokat.

De visszakanyarodva a falon lévő TV-kre, és rajtuk futó motivációs videókra, az egész bevezetőm egy gondolat köré épült: Maga az edzés, a Weider elvek viszont nem változtak! Aki ma izmos akar lenni, jó alakot szeretne magának, annak terhelni kell az izmait 6-12-es (estenként max 20-as) ismétlés számokkal, súlyzózni kell, gépeket használni, és idővel meg lesz az eredmény! Érdekes módon ha férfi példaképeket látni ezen a videón, akkor ez rendben is van, ők szépen fekve-nyomnak, bicepszeznek, guggolnak, lábtolóznak, a gépek külsejét leszámítva ugyanúgy edzenek, mint 10-20-30 évvel ezelőtt. Fasza izmaik vannak, kerekek, szálkásak, olyanok, akik miatt neki áll a hétköznapi ember edzeni, és ha utánozza őket, a többi szükséges feltétel teljesítése mellett, akkor számíthat a fejlődésre, később esetleg hasonló fizikumra.

A legideálisabb lábbeli guggoláshoz

Nézzük mi van a női ideálokkal! A mai trendnek megfelelően, szép hosszú hajuk van, bájos baba arcuk, formás, kerek fenekük, szép nagy szilikon cickójuk. Általában full sminkben edzenek, kibontott hajjal ahogy kell, de ez még nem lenne gond, hiszen egyértelmű, hogy minden fronton ki akarják hozni a maximumot a külsejükből, hogy növeljék a nézettségüket. Még az sem probléma, hogy magukat szexuális eszközként tekintik, és olyan mini topokban, meg kis bugyikákban, vagy seggnél bevágó leggingsekben edzenek, hogy szinte mindenhova belátni, emiatt nehéz is edzeni amikor ők vannak műsoron, mert az egész olyan, mint egy konditeremben felvett pornófilm előjátéka! (Olyat is láttam, ahol magassarkúban próbálkoztak a guggolással.) Ok, el akarják adni magukat, ezért kiteszik az árut a nagyközönségnek, hogy jöjjenek a LIKE-ok, jelentkezzenek a szponzorok, legyenek azok cégek, akik reklámozni akarnak valamit, vagy menő vállalkozók, akik saját célra keresnek játszótársat maguknak, a végeredmény szempontjából tök mindegy melyikről van szó, a lényeg, hogy az anyag legyen szexi, dögös, és valamennyire kurvás is. Amit nem értek az a videókon bemutatott “edzés”.

Ez a gyakorlat például mire jó? Ok, nagyon szexi a beolajozott popsi és combok, de mennyi értelme van ennek 1-1,5 kg-s súlyzóval?

Egy rakás olyan csaj van, aki testformálás gyanánt olyan gyakorlatokat csinál, amik azon kívül, hogy tökéletesen látszódik a bulája, semmire sem jók. Olyan laikus számára összetett mozgásformákat lehet látni, amiről azok akik kicsit is konyítanak ehhez a testépítősdihez, tudják, hogy totál semmi értelme. Pl.: 2 db 1 kg-s súlyzó a kezekben, leguggol pucsítva, majd az egyik kezével oldalra, a másikkal előre emeli a baba-súlyokat, majd lép egyet balra, amolyan oldalra kitörés formájában, aztán vissza kiinduló helyzetbe, majd megint egy előre és oldalra emelés, guggolás, és ezután jobbra kitörés… Nem is értem, hogy mi lenne az alap koncepció? Láb és váll egyszerre? De ez csak egy példa a számomra sok-száz meg nem értett gyakorlat közül. Fenékre vagy 1000 ilyet le tudnék írni. Ilyen-olyan láblendítések, ide oda kitörések, csípőemelések, szépen kivitelezve, de mégis olyan összevissza, rendszertelen módon. Hasra is olyan meredek megoldásokat látni ezektől a csajoktól, hogy a hajam égnek áll! Ezt meg mi a faszért így csinálja? Sokkal egyszerűbben is meg lehetne oldani. Seggre is ott van a guggolás, kitörés, és nem mellesleg mindegyik videó olyan teremben készül, ahol a háttérben ott csillognak a hiper-szuper csodagépek, amin még egy hülye is le tudja terhelni a megedzeni kívánt izmait. De ezek értelmes, szabályos használata helyett, inkább ide oda kitörnek, nagy bottal kezükben hajlonganak, labdán guggolnak egyensúlyozva, kalimpálnak, rángatóznak…

Formás kis valaga van, de tényleg ilyen testtartást kell felvenni egy tricepsz gyakorlathoz?

És ezeket a videókat százezrek nézik a konditermekben, videómegosztókon. Mi palik úgy vagyunk vele, hogy még örülünk is neki, hogy dögös kis punettákat bámulhatunk 2 sorozat között, még fel is dobná a hangulatomat, ha szakmailag nem értetlenkednék, amikor túl jutottam azon, hogy anyám mekkora melle van!!! De a csajok, akik még kis kezdők, akik addig kis idomtalan alkatukat szeretnék kicsit formásítani, izmosítani azt fogják hinni, hogy ez a megoldás! Mindenféle agyrém hülyeséget kell csinálni egy olyan konditerem közepén, ahol a fullos géppark ér vagy fél milliárdot, de ezeket nélkülözni kell, mert egy seprűnyél meg egy nehéz faláda segítségével, atomkerek popsit lehet építeni, hiszen xy instafaszbuk szupersztár is ezekkel bohóckodik rendes edzés helyett! Az én feleségem is ilyenféle dögös, kis izomlady, a full smink nála is befigyel, meg persze ő sem öltözik be kapucnis pulóverbe az edzéshez, de szerencsére ő normálisan edz, és eszébe sem jutna, barom gyakorlatokat kitalálni. Ha jó segget akar, akkor nekiáll guggolni 110 kg-val, úgy hogy ő maga 50 kg, csinál pár kitörést, egylábas guggolást, használja a popsi formáló, hátrafelé lábtoló vagy láblendítő gépeket, azt jó-napot! Ennyi az egész, nincs itt nagy titok! Ezt az izmosító, testépítő dolgot már kitalálták fél évszázada, ezt már nem kell kitalálni még egyszer. Nincsenek női izmok, meg férfi izmok! Vannak kis izmok, meg nagy izmok. Egy csaj, ha full kezdő, és még sosem sportolt, de nincs ordenáré módon elhízva, olyan kis egyszerű idomtalan formája van, akkor adottságoktól függően, 1,5-2 év alatt tök fullos alakot tud elérni, ha normálisan, megfelelő szakmai irányítás mellett, odafigyelve a táplálkozására ugyanazt csinálja, mint a palik: súlyzózik, a gépeket rendeltetés szerűen használja. Ez ugye az eredeti súlyához képest plusz 10-12 % izmot jelent, nem is kell több! Ehhez nem kell semmiféle hókusz-pókusz, guggolásból felugrás, meg 10 izomcsoportot egyszerre megedzés. Gyúrni kell és kész! Jó dolog a fejlődés, meg az innováció, de vannak dolgok, amiken kár változtatni, mert rohadtul beváltak, és milliók használják ezeket a módszereket évtizedek óta sikerrel. Ha csaj vagy, és edzeni akarsz, vagy csajod van, és vett egy kondibérletet, akkor tudjatok róla: Ezek a videók többnyire szarok, csak farokállításról szólnak, és az ott látható gyakorlatoktól soha nem leszel izmos! Ne a jutubról nézzél ki extra gyakorlatokat, menj le egy teremébe, beszélj egy értelmes edzővel, és kezdjétek el az alapokkal. Pár hónap alatt észre fogod venni a változást, akkor is, ha nem tologatsz faládát kitolt fenékkel, meg nem ugrálsz fel rá súlyzókkal a kezedben, illetve nem úgy guggolsz, mint ha egy pornófilm forgatáson vennél részt!

Hozzászólások
Menü bezárása