A párkapcsolatok egoistáinak 10 parancsolata

1. Az ismerkedéskor remélj nyitottságot, és kompromisszumkészséget, de te ragaszkodj a kis szokásaidhoz, szabályaidhoz, és véletlenül se igazodj a másikhoz!

2. Ígérj őszinteséget, és hangsúlyozottan várd is el azt, de azért neked legyenek meg a kis titkaid, és ha kell hazudj is értük!

3. Legyen feltételed az egyenes beszéd és a gerincesség, de neked nem kell annak lenned! Légy a mellébeszélés, a hazudozás meg a kifogáskeresés mestere, máris meg tudsz oldani egy csomó problémát!

4. Követelj hűséget és lojalitást, de a másikat nyugodtan nézd hülyének, és legyenek meg a kis játszmáid, egyszer élünk, ne hozz semennyi áldozatot sem, ne kergesd magad lemondásokba, az a másik dolga…

5. Fontos, hogy a párod szánjon rád időt, és adjon neked minél többet, abból a mérhetetlen kincsből, amiből mindenkinek egyre kevesebb van. Te viszont lehetsz elfoglalt, sok a munkád, fontosak a hobbijaid, és számodra a haverok, barátok, barátnők is lehetnek előrébb, mint az, akivel együtt élsz.

6. Igényeld a gyengédséget, testiséget, harcold is ki magadnak, de a másikkal ne foglalkozz, ő nem olyan nagyszerű, mint te, meg sem érdemli az ilyesfajta örömöket, csináljátok akkor ezeket, amikor neked kedved van hozzá, ha viszont fáradt vagy, illetve máshol jár az eszed, akkor legyen megértő, és foglalja el magát!

7. Ragaszkodj hozzá, hogy a párod évek után is mindig csúcsformában legyen, ha meg kell jelenni, ha elmentek valahová, akkor fontos, hogy büszke legyél rá, legalább annyira, mint amikor megismerkedtetek, ellenben neked nem kell törnöd magad ilyeneken! Örüljön, hogy veled lehet, nem számít, hogy néha már az árnyéka sem vagy régebbi önmagadnak, tartson ki melletted, és ő mindig legyen a topon! Ez a fontos!

8. Várd el a másiktól, hogy mindig, minden helyzetben megértő legyen, meghallgasson, ha kell tanácsokkal lásson el, motiváljon, vagy csak csendben bólogasson! De mivel te különb vagy, fontosabbnak érzed magad, te csak akkor törődj az efféle felesleges dolgokkal, mint az ő lelkivilága, ha éppen ráérsz, nincs más dolgod, vagy nagyon unatkozol…

9. Követeld a másik tiszteletét, mert az alapból jár neked, függetlenül attól, hogy te mennyire tiszteled őt! Az sem baj, ha néha poénból egy kicsit megalázod mások előtt, vagy kiröhögöd, nem veszed komolyan! Majd bocsánatot kérsz, kicsit vetítesz, illetve beállítod majd úgy, hogy tulajdonképpen ő a hibás! De ne feledd, hogy téged nem csak hogy tisztelni kell, senki nem hozhat kellemetlen vagy kínos helyzetbe! Főleg nem a párod, hiszen veled nem lehet akárhogy beszélni, hiszen te TE vagy!

10. Akard, hogy szeressenek, hiszen az jár neked, attól függetlenül, hogy te mennyi szeretet nyújtasz a másik felé! Elég, ha csak mondogatod bőszen, áldozatokat már nem kell hoznod, tettekben, gondoskodásban ne nyilvánuljon meg, hogy odavagy a párodért! Sőt, ha úgy van, mondogatnod sem kell, hiszen az egyértelmű, ezért vagy vele, és nem mással…

Olvasd végig még egyszer-e sorokat, és reménykedj benne, hogy rád csak 1-2 gondolat igaz, és azok is csak félig. Ugyanis sajnos sok ember, ha nem is vallaná be magának, olyan mértékben egoista, hogy zömében ilyen a hozzáállása a párkapcsolatához is, és annyira magával van csak elfoglalva, annyira szereti saját magát, hogy észre sem veszi, hogy a párja boldogtalan, vagy ne adj’ isten lélekben már el is hagyta…

Hozzászólások
Menü bezárása